NAJAVA: TRODNEVLJE I PROSLAVA SVETKOVINE VELIKE GOSPE

Katedralna župa Velike Gospe svečano proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice u četvrtak 15. kolovoza kada svečanu pontifikalnu misu u 19 sati predvodi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Nakon mise održat će se procesija sa slikom Gospe od Porata i blagoslovom u gradskoj luci. Istoga dana sv. mise će se u katedrali slaviti i u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.

Svetkovini prethodi trodnevlje koje predvodi isusovac p. Boris Jozić, vjeroučitelj i duhovnik Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku.

Prvog dana trodnevlja, u ponedjeljak 12. kolovoza, nakon mise u 19 sati i klanjanja, u 20:30 održat će se Koncert dubrovačkih umjetnika u čast Našoj Gospi.

Drugog dana trodnevlja, u utorak 13. kolovoza održat će se Orguljski koncert Darka Kristovića u 20.30 sati., a prethodi misa i klanjanje u 19 sati.

Svečana prva večernja i misa trećeg dana trodnevlja započinje u 19 sati. Nakon sv. mise bit će slavljenje koje će predvoditi molitvene zajednice, molitvena zajednica sv. Obitelji iz Osijeka i molitvena zajednica Effatha iz Dubrovnika.