Upaljena 4. adventska svijeća: S Isusovim mirom u svojim srcima možemo mir dijeliti drugima

Na prostoru između Kneževa dvora i katedrale Gospe Velike u Dubrovniku u subotu, 18. Prosinca upaljena je četvrta adventska svijeća koja simbolizira ljubav.

Svijeću je upalio gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković, dok je molitvu predvodio župnik župa Velike Gospe – Katedrala i sv. Andrije don Marin Lučić. Pjesmom je ovaj lijepi događaj animirao Mješoviti katedralni zbor pod vodstvom prof. Maje Marušić.

U prigodnom nagovoru župnik Lučić je kazao da je Isus mir koji dolazi i koji nam želi dati sebe. Ako u našem srcu stanjuje mir, radost, unutarnja sloboda onda se možemo suočiti sa svim izazovima života, poručio je. Stavimo li Isusa na prvo mjesto našega života onda će sve doći na svoje mjesto.

Župnik Lučić je istaknuo da smo mi kao oni koji pružaju Isusov mir, pozvani biti mirotvorci. U svemu tome potreban je Isus koji je izvor toga mira. Ne možemo dati ono što nismo primili, zato nam je prvo primiti mir da bismo ga mogli podijeliti sa svima koje ćemo ovih dana susresti.

Pozvao je vjernike da u ovih zadnjih par dana došašća otvore svoje srce Isusu, njegovim poticajima kako bi u istinskoj slobodi srca u njihovim srcima mogao dogoditi Betlehem u kojem Isus želi dati svakome svoju milost.

Poslije molitve priređeno je prigodno druženje okupljenih vjernika uz prikle i topli čaj.

Program paljenja adventskih svijeća i ove godine organizirali su Grad Dubrovnik i Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije.

Preuzeto sa stranica dubrovačke biskupije