Katolička molitvena zajednica Effatha prima nove članove

Katolička molitvena zajednica Effatha će kroz mjesece studeni i prosinac imati otvorene susrete na kojima će predstavljati svoj život i rad.

Susreti će se održavati utorkom 8., 15., i 22. studenog i 13. prosinca u Katedrali s početkom u 19:30.
Na susrete mogu doći svi koji žele detaljnije upoznati organizaciju i način rasta i služenja u molitvenoj zajednici Effatha i koji su zainteresirani za ulazak u zajednicu.

Nakon susreta predstavljanja zajednice, svi zainteresirani za ulazak u zajednicu proći će motivacijski razgovor kako bi krenuli na drugi korak za ulazak – FORMACIJA ZA ULAZAK U ZAJEDNICU. Formacija za ulazak u zajednicu će se održavati nakon Nove godine i trajati će nekoliko mjeseci.

Za sudjelovanje na susretima predstavljanja zajednice i kao priprema za postati kandidat za ulazak u zajednicu potrebno je ispuniti online obrazac na sljedećem linku:

https://forms.gle/BufiRN2FHrzRGW8x8

Katolička molitvena zajednica Effatha je zajednica vjernika koja slijedi duhovnost katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetome.
Effatha je privatno vjerničko društvo koje okuplja vjernike radi molitve, izmjene iskustava, duhovnoga i drugog napretka članova, zajedničkoga djelovanja te promicanja Obnove u Duhu Svetom.

Cilj zajednice Effatha je nastojanje oko zrelosti i trajnosti osobnog posvećanja Isusu Kristu i jačanje odlučne osobne otvorenosti prema osobi, prisutnosti i sili Duha Svetoga. Te dvije duhovne milosti očituju se u iskustvu susreta sa živim Bogom koje se diljem svijeta naziva ‘krštenje u Duhu Svetome’, ‘izljev Duha Svetoga’ ili ‘obnova u Duhu Svetome’.

Vizija zajednice Effatha je sudjelovanje u rastu i obnovi Katoličke crkve i spasu duša, živeći “struju milosti” u Crkvi i krštenje u Duhu Svetom iz kojeg proizlazi živa svijest o identitetu djeteta Božjega i prepoznavanju poslanja u Crkvi te rasta u služenju.

Effatha je član Nacionalne službe zajedništva katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom te zajedno sa ostalim katoličkim karizmatskim zajednicama u Hrvatskoj gradi svoje poslanje i služenje.
Do sada je Effatha svoje poslanje prepoznavala u evagelizaciji kroz slavljenje i zagovornu molitvu.
Svaki posljednji utorak u mjesecu, već nekoliko godina, održavaju se otvoreni susreti zajednice Effatha na kojega su pozvani svi.