Vatrogasci na misi na blagdan svoga zaštitnika sv. Florijana

Na spomendan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike 4. svibnja slavljena je misa koju je predvodio katedralni župnik i upravitelj župe sv. Andrije u Dubrovniku don Marin Lučić. Na misi su sudjelovali članovi Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci.

U svom osvrtu na pročitano evanđelje župnik Lučić kazao je da Isus ne daje mir kakav ga daje svijet, već daje mir koji nadilazi sve. I kad čovjek upozna Isusa Krista i primi taj mir u srce onda ga ništa ne može rastaviti od Božje ljubavi.

Kada čitamo životopise svetaca onda možemo vidjeti da su ljudi oko njih bili zatečeni njihovom hrabrošću, kazao je propovjednik. Tako je bilo i sa životom sv. Florijana koji je kroz šalu zbunjivao svoje protivnike. On je nadišao njihov odnos prema njemu jer je imao mir u srcu, pojasnio je župnik Lučić.

Propovjednik se dotaknuo prošlogodišnjeg razornog potresa te podsjetio da su i dubrovački vatrogasci sudjelovali u pomaganju gdje su u svim trenucima znali prepoznati ono bitno, a to je pomoć drugima. Oni nadilaze vatru, nevolje, a upravo tako je činio sv. Florijan.

više na stranicama Dubrovačke biskupije