Došašće u katedrali – Predstavljanje kandidata za primanje sakramenta Ispovijedi i Sv. Pričesti

Prvom nedjeljom došašća započeli smo vrijeme iščekivanja Isusova dolaska. Kako bi što bolje pripremili svoja srca za Isusov dolazak naši najmlađi svojim poticajima, pjesmom, glumom, recitacijama, kroz sve nedjelje došašća prije jutarnje sv. mise u 9 sati, uvodit će nas u slavlje pojedine nedjelje. Na prvu nedjelju došašća dječji župni zbor i prvopričesnici, kratkim programom prije jutarnje sv. mise u 9 sati, uveli su župnu zajednicu u vrijeme došašća razmišljajući o budnosti. Kako ostati budan, i spremno dočekati Isusa pitali su se i ponudili nam više prijedloga, koji će nadamo se svima nam pomoći bdjeti i radosno se pripremati za Isusovo rođenje.

Nakon kratkog programa na početku sv. mise don Marin Lučić, katedralni župnik, blagoslovio je adventski vijenac, a prvopričesnik Max Golijan upalio je prvu adventsku svijeću.

Tijekom ovog misnog slavlja predstavljeni su župnoj zajednici kandidati koji su započeli svoju pripremu za primanje sakramenata Ispovijedi i Pričesti. U ime roditelja molbu je uputila Tanja Škarica Čoić, u ime kandidata molbu je uputila Klara Crnjac, a spremnost roditelja da aktivno sudjeluju u pripravi svoje djece, ponajviše primjerom života izrekao je u ime svih roditelja don Tomislav Sikavica, trajni đakon. Don Marin je prozvao sve kandidate i tom prilikom uručio im molitvenike koji će im biti pomoć u njihovoj pripremi i aktivnom uključivanju u život župne zajednice. U propovijedi don Marin je posvijestio prvopričesnicima da je njihova ovogodišnja priprava za primanje sakramenta Pričesti poput Došašća, jer iščekuju primiti živoga Isusa u pričesti i da je za ovu pripremu, kao i za Došašće, potrebno bdjeti. Bdjeti nad svojim srcem, nad svojim mislima, želeći svojim životom svjedočiti tko je taj koji dolazi u moje srce i koji preobražava moj život. Čekati je ponekad teško, no potrebno je raspirivati u srcu želju i čežnju za njim i taj susret će se dogoditi u Prvoj sv. Pričesti.