„Naša Gospa“ – novi broj lista katedralne župe

Novi, 61. broj lista katedralne župe „Naša Gospa“ objavljen je ususret Božiću 2021. godine, a u njemu se može pročitati niz zanimljivih razgovora s osobama aktivnim u ovoj župnoj zajednici, upoznati se s vjerskim životom u Gradu danas kao i nasljeđem prošlosti te podsjetiti na događanja tijekom protekle godine.

Uz uvodnu riječ kateralnog župnika don Marina Lučića i božićnu čestitku mons. Mate Uzinića, apostolskog upravitelja dubrovačke biskupije, kao i don Roka Glasnovića, imenovanog dubrovačkog biskupa, o čijem imenovanju vam također donosimo sažetak, u listu možete pročitati i što je to sinoda, te koja su načela sinodalnog procesa u kojem kao biskupija sudjelujemo.

Popratili smo i brojne aktivnosti naših župnih zajednica: zajednice mladih “Biseri Očevog milosrđa” osnovane ove godine u suradnji sa sestrama Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, Bratstva Presvetog Sakramenta, te Skautskog odreda sv. Benedikta.

Ove godine dubrovačka biskupija dobila je tri nova đakona: don Iva Markića,don Mišu Pecotića i don Juru Paponju, koji u novom broju “Naše Gospe” progovaraju o svom pozivu i putu.

U rubrici “Redovničke zajednice unutar zidina” možete pročitati o proslavi 800 godina dominikanskog reda na
hrvatskim prostorima, kao i jubilarnoj Ignacijanskoj godini, te o završetku obnove zgrade stare Voštanice u sklopu Franjevačkog samostana Male braće.

O životu sedmeročlanu obitelj Lale iz Karmena govori nam mama Nikolina, dok profesorica Mirjana Kaznačić donosi osvrt na pitanje “Kamo ide poučavanje”.

Detaljno izvješće o popravak kupole i krova katedrale i radovima oko kulturne baštine u katedrali napisao je Ivan Viđen, vanjski stručni suradnik katedralne župe i koordinator projekta obnove.

Omiljeni dubrovački franjevac dr.sc.fra Pijo Pejić u rubrici “Ugodni razgovori” ističe: “Nemoj nikad nikoga osuđivati jer svi smo ljudi, imamo svoje dobre i loše strane. Za loše se kajemo, a za dobre,Bogu hvala!”

Župna kronika donosi nam najvažnije događaje iz župe, a više o svemu možete pročitati i na linku.