Uoči Nedjelje Dobrog Pastira klanjanje za duhovna zvanja

Euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja uoči Nedjelje Dobrog Pastira, u subotu 7. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku nakon večernje mise predvodio je katedralni župnik don Marin Lučić.

Na molitvi pred Presvetim okupili su se predstavnici redovničkih zajednica, roditelji, mladi, djeca i drugi vjernici, a asistirali su đakoni Dubrovačke biskupije don Tomislav Sikavica i don Mišo Pecotić.

U prigodnoj meditaciji okupljeni su potaknuti da se prisjete Božjeg poziva njima osobno, što je trajni izvor njihove radosti.  Naglašeno je da Gospodin i danas zove. „Nauči nas, Isuse, kako da budemo potpuno Tvoji. Nauči nas ljubiti bližnje i onda kad mislimo da nisu to zaslužili. Pomozi nam pregaziti vlastitu oholost i u poniznosti prihvatiti braću i sestre gledajući u njima Tebe“, misli su iz razmatranja.

Na završetku klanjanja župnik je podijelio blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Pjevanje na klanjanju je animirala Željana Lučić.

Na misama diljem biskupije na Nedjelju Dobrog Pastira 8. svibnja moli se, uz ostalo, da Gospodin svojoj Crkvi podari duhovnih zvanja, svećenički i redovničkih, te da se oni koje on zove odazovu njegovom pozivu.

Preuzeto sa stranica dubrovačke biskupije