SUSRET DJECE NA LOKRUMU

Ovogodišnji susret na Lokrumu za dječje zborove, prvopričesnike, ministrante, skaute i zajednicu Bisera Očeva Milosrđa Katedralne župe Velike Gospe i župe sv. Andrija održan je u subotu 8. lipnja.

Polazak na Lokrum bio je u 9 sati, a odmah po dolasku pripremljen je prostor, ispred kapele Navještenja Blažene Djevice Marije, za svetu misu. Misu je predvodio katedralni župnik Don Marin Lučić, a animirao Dječji katedralni zbor i zbor sv. Andrije.

Evanđelje toga dana govorilo je o dvanaestogodišnjem Isusu koji je ostao u hramu u Jeruzalemu i kako su ga roditelji tražili tri dana i bili tužni zbog toga što su ga izgubili. Kad su ga pronašli Isus ih je upitao “Zašto ste me tražili? Niste li znali da mi je biti u onome što je Oca mojega? – Oni ne razumiješe ni riječi koju im reče”. Don Marin naglasak je stavio na sami kraj evanđelja gdje piše “A majka je njegova brižno čuvala sve ove uspomene u svom srcu”. Kao svaka brižna majka preplašila se i bila tužna što je izgubila sina i tražila ga tri dana, ali je sve uspomene koje je Isus stvarao čuvala u svome srcu.

Nakon svete mise mladi Katedralne župe i župe sv. Andrije zabavili su djecu plesom dok su se pripremale igre. Djeca su se natjecala u nošenju loptice na žličici, skakanja u vrećama i  nošenja balona u dvoje. Nakon zajedničkog ručka bilo je vrijeme za igre poput nogometa, strijeljaštva i odbojke. Djeca su se okušala u potrazi za blagom koja je uključivala motive iz Biblije. Također, čitalo se o Bl. Mariji Propetog Isusa Petković te je izrađen mozaik pokaznice.

Cilj ovakvih susreta je međusobno upoznavanje, poticanje timskog rada, učenje o vjeri, te se dobro zabaviti što se po osmjesima djece moglo vidjeti. Dan je završen osvježavajućim sladoledom i povratkom u Grad s novim prijateljstvima.

Zahvalni smo za pomoć našim mladima koji su bili velika pomoć i podrška u organizaciji i ostvarenju susreta na kojem je sudjelovalo 80-tak djece obiju naših župa, te svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju susreta.

Sarah Gorinjac