Dan molitve i posta za posvećenje svećenika i duhovna zvanja održan po župama i samostanima

Dan molitve i posta za posvećenje svećenika i nova duhovna zvanja održan je u Dubrovačkoj biskupiji u četvrtak, 10. lipnja, dan uoči svetkovine Srca Isusova. Ova godine Dan molitve i posta organiziran je tako da nije bilo jednog zajedničkog susreta za cijelu biskupiju nego se molitva odvijala u župama i redovničkim zajednicama.

U katedrali Gospe Velike u Dubrovniku poslije misnog slavlja priređeno je euharistijsko klanjanje na tu nakanu. Klanjanje je predvodio župni vikar katedrale don David Marjanović. Na početku klanjanja pred izloženim Presvetim predvoditelj je molio: „Isuse, rekao si da si kruh života, pravi kruh koji je sišao s neba, da nam pokažeš tko si i tko želiš biti za svakoga od nas. Ti si kruh koji nam daje snagu za put kroz život. Ti si kruh koji nas krijepi kad osjetimo da nemamo snage. Ti nasićuješ našu glad za životom, za ljubavlju, za prijateljstvom, za dobrotom.“

a vrijeme razmatranja se posebno molilo za one svećenike i osobe posvećenog života koji su se već odazvali pozivu, ali i za nova duhovna zvanja, mladiće i djevojke koji u srcu čuju i osjećaju poziv. Euharistijsko klanjanje pjesmom je pratila prof. Maja Marušić. Prije mise izmoljena je euharistijska krunica sa zazivima krunice Presvetom Srcu Isusovu.

Više na stranicama Dubrovačke biskupije