Treći dan trodnevnice: Obnovimo svoj odnos prema Mariji i uzmimo je za svoju majku

Na uočnicu svetkovine Uznesenja Marijina i treči dan duhovne priprave uoći blagdana katedralne zaštitnice u Dubrovniku 14. kolovoza molitvu prve večernje, misno slavlje kao i razmatranje nakon mise imao je fra Josip Vlašič.

U propovijedi je kazao kako je Marija naša velika majka koja sebe vidi kao malenu i neznatnu. Potaknuo je vjernike da ove večeri ponovno uzmu Mariju za svoju majku i obnove svoj odnos s njom, da čuju one Isusove riječi: Evo ti majke. Skrenuo je pozornost i na događaj u Kani Galilejskoj istaknuvši kako je Marija prva Isusova učenica i ona zna da je to što Isus govori i traži dobro, pa preporučuje drugima da učine ono što Isus bude rekao. To isto poručuje i današnjim vjernicima.Na primjeru Marijina pohoda Elizabeti propovijednik je pokazao kako nema bogoljublja bez čovjekoljublja.

Naglasio je vjernicima kako oni svoju svetost ostvaruju u svojoj svakodnevici i odnosima s ljudima s kojima žive i rade. Katedralni župnik don Marin Lučić zahvalio je predvoditelju trodnevne duhovne obnove uoči katedralne zaštitnice. Liturgijsko pjevanje animirala je profesorica Luce Čatić, Željana Lučić i Zvonko Cetinić.