Oproštaj župljana svetog Andrije s časnom Bernardom

Vjernici Župe svetog Andrije sa svojim pastirima don Marinom Lučićem i don Davidom Marjanovićem u nedjelju, 19. 6. 2022. nakon mise zahvalnice za kraj školske godine, su se oprostili s časnom Bernardom. Program je započeo prigodnim igrokazom „Našoj pastirici“ i pjesmama Dječjeg zbora župe svetog Andrije. Uslijedila je pjesma Fala u izvedbi Župnog zbora svetog Andrije, a sve pod vodstvom prof. Luce Ćatić.

Časna Bernarda iz reda Ančela je 26 godina služila u crkvi svetog Andrije. Uvijek je oko sebe okupljala i mlado i staro, a poseban odnos gradila je s najmlađima. Pripremala je generacije i generacije prvopričesnika, a oni su joj se uvijek puni zahvalnosti vraćali. Svojim župnicima obratila se dirljivim riječima: Najprije zahvaljujem dobrom Bogu što sam imala priliku i čast veliki dio životnog puta kročiti u zajedništvu s vama… Život postaje prekrasan među ljudima koji ne štede sebe da bi pomogli i usrećili jedan drugoga. Od srca zahvaljujem župnicima, djeci, roditeljima… Neka vas dobri Bog blagoslovi i čuva u nastojanju da se potičete i zalažete međusobno za dobro naše Crkve. Pratit ću vas svojim molitvama i srcem punim zahvalnosti. Sretno uz pomoć Božju i hvala tisuću puta!

Uslijedio je dugotrajan pljesak, ali i suze u očima svih prisutnih. Za uspomenu, župljani su časnoj poklonili Umjetničku sliku s motivom crkve svetog Andrije, cvijeće i album sa zajedničkim fotografijama te je obasuli lijepim riječima: Hvala dobrom Bogu koji Vas je darovao ovoj župnoj zajednici… Što je duša u tijelu, to ste bili Vi u ovoj župi… Hvala Vam za svaki lijepi dan, za svaki trenutak i za svaki čas koji smo doživjeli zajedno, za sve susrete i iskustva… Neka Vam Bog bude nagrada za svu iskazanu ljubav. Pastoralno župno vijeće pobrinulo se da trenutak rastanka s časnom Bernardom prođe u radosti i veselju. U pastoralnoj dvorani nastavilo se druženje s časnom, a raspjevane župljane na gitari je pratio gospar Vinko Dragojević.

Ivana Šutalo