Dječji križni put ulicama Grada

Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju po treći put je organizirao Biskupijski križni put za djecu s nakanom molitve za svu djecu svijeta. Dječji križni put se u isto vrijeme u subotu 4. ožujka molio na dvije lokacije, u Dubrovniku i u Blatu, i na njemu je sudjelovalo oko šesto pedeset djece u pratnji odraslih. Tekstove i crteže za ovu pobožnost križnog puta za djecu pripremili su osnovnoškolski vjeroučitelji i vjeroučenici. Na križnom putu sudjelovala su djeca od prvog do osmog razreda, a u pratnji manje djece bili su i roditelji.

Zbog najavljene kiše križni put se nije molio padinama Srđa nego ulicama Grada, a pojedine postaje bile su većinom uz crkve. Molitva je počela u katedrali Gospe Velike, nastavljena je na Peskariji, pa ispred dominikanskog samostana, zborne crkve sv. Vlaha, crkve sv. Nikole, crkve sv. Jakova, ispod tvrđave Minčeta, ispred crkve Male Braće, zatim crkve sv. Roka, crkve Svih Svetih (Domino), na skalinama Od Jezuita, u crkvi sv. Ignacija, crkvi sv. Stjepana i završena je u katedrali.

Križni put u Dubrovniku animirala su djeca iz župne zajednice Svetog Križa u Gružu s njihovim župnikom fr. Mihovilom Žuljevićem Mikasom. Pjevao je dječji zbor župe sv. Petra – Boninovo kojeg vodi s. Marinela Žuro. Sudjelovalo je oko dvjesto pedeset djece i odraslih među kojima su bili i dubrovački svećenici i redovnice. Po završetku molitve križnog puta djecu je počastila Konoba Dubrava na Bosanci toplim ručkom i kolačima.