Jaslice ispred katedrale

Žive jaslice ispred dubrovačke katedrale uprizorene su u petak 22. prosinca, a brojna djeca i odrasli došli su vidjeti ovo uprizorenje Isusova rođenja i prvih trenutaka njegova zemaljskog života.

Uz scenografiju jaslica na pozornici su se pojavili razni likovi. Veliki anđeo je maloj pahuljici ispričao priču o tome što se uistinu slavi u Božiću. Pastiri i mudraci su se došli pokloniti malom Isusu kojeg je utjelovilo dijete mlade obitelji Petre i Boža Pavlovića. Anđeli su pjevali pjesme, a na kraju se svima okupljenima obratio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Biskup je podsjetio kako je prije 800 godina sv. Franjo uprizorio prve žive jaslice čime je želio pokazati kako je velika Božja poniznost, kako je Bog postao malen, živio u poteškoćama i sve je to pretrpio radi nas. Naglasio je riječi kojima su anđeli pastirima navijestili rođenje Isusa: Ne bojte se…! Kad ne ide lako u životu, sjetimo se tih riječi anđela i toga da Isus sve pobjeđuje, kazao je biskup.

Isus nam želi dati ljubav da onda jedni drugima darujemo ljubav, zaključio je i čestitao svima Božić i poželio blagoslovljenu novu godinu.

Žive jaslice organiziralo je Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika.

Nakon živih jaslica u Betlehemsku kučicu stavljene su figure Svete Obitelji.

Preuzeto sa stranice Dubrovačke biskupije