DJEČJI KRIŽNI PUT

Dječji križni put ulicama povijesne jezgre Dubrovnika upriličen je u subotu 2. ožujka u organizaciji dekanata Dubrovnik 1. Put križa predmolio je generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan koji je na početku kazao će ovim križnim putem moliti za svu djecu svijeta osobito za onu pogođenu ratnim stradanjima.

Na dubrovačkom dječjem križnom putu sudjelovala su djeca do 8. razreda osnovne škole u pratnji svojih župnika, redovnica, vjeroučitelja i roditelja s područja gradskih župa, a pobožnost je počela uvodnom molitvom u katedrali Gospe Velike. Pobožnost se molila uz zaustavljanje na pojedinim mjestima u Gradu poput Peskarije, ispred dominikanaca, ispred zborne crkve sv. Vlaha, Sv. Jakova, ispod Minčete, na vratima Male braće, Domina, na Sv. Mariji, Mrtvom zvonu, na skalama kod jezuita, ispred Sjemeništa, u crkvi sv. Stjepana te je završila ispred katedrale. Razmatranja uz postaje čitali su predstavnici župa sv. Mihajla, sv. Petra i Svetog Križa, svijeće i križ nosila su djeca katedralne župe i župe sv. Andrije, dok su pjevanje animirala djeca s Boninova.

Nakon križnog puta upriličen je objed za sve sudionike te organizatori zahvaljuju svima koji su darovali sebe, svoje vrijeme, znanje i sredstva kako bi se ovaj dječji križni put održao.

preuzeto sa stranice Dubrovačke biskupije