MISIJE U KATEDRALI – “Ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo”

Povodom svjetskog dana misija u dubrovačkoj katedrali ovu subotu održano je klanjanje za djecu koje je okupilo djecu, članove naših župnih zajednica, čija je nakana bila upravo molitva za misije, misionare i sve one kojima oni pomažu. U približavanju samog iskustva misija kroz svoje iskustvo pribižile su nam naše misionarke, sestra Zlata Vrbić, koja je provela pedeset godina u misijama u Južnoj Americi, te Doris Boroje koja je kao laik djelovala u misiji u Africi. Svoje iskustvo podijelile su i u nedjelju nakon svete mise u 18 sati.

I ove godine, papa Franjo nas potiče da na Svjetski dan misija, ali i svakoga dana budemo misionari tako što ćemo živjeti svoj „poziv da iziđemo iz sebe samih iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu pokazuje se kao prilika zasolidarnost, služenje, posredovanje“.

Možda nismo u mogućnosti ići daleko, putovati, ostaviti svoja radna mjesta, školu, obitelji, ali svatko od nas je pozvan biti misionar. Pronađite svoju misiju u vašim obiteljima, zajednicama, društvu u kojem se nalazite…