Tako velik, tako mali, može sveti bit

Susret djece župe Velike Gospe –  Katedrala i župe Andrije održao se u subotu 28. listopada 2023. godine pod geslom Tako velik, tako mali, može sveti bit.

Oko 45 djece okupilo se u subotu u 9.30 u Katedrali te su svoje zajedničko druženje započeli molitvom desetice krunice u Gospe moleći za misionare, mir u svijetu, te mnoge svoje osobne nakane koje su u svojim srcima donijeli pred Gospodina.

Druženje se nakon molitve nastavilo u Biskupijskom sjemeništu igrama upoznavanja i plesom na igralištu. Nakon upoznavanja uslijedio je rad u grupama gdje su djeca podijeljena u četiri grupe otkrivala i upoznavala svece, te otkrivala što mogu naučiti od svetaca i u čemu im oni mogu biti poticaj i primjer nasljedovanja Krista u njihovom životima. Upoznali su se sa sv. Ivanom Boscom i njegovim zauzetim radom s djecom i mladima kojima je nastojao pružiti obrazovanje i učiti ih krjepostima, sv. Franjom Asiškim, njegovom ljubavlju prema raspetom Kristu i ljubavi prema svemu stvorenome kroz Pjesmu stvorova, bl. Mariju Propetog Isusa Petković kroz njeno djelovanje s djecom u Babini koju je pripremala i učila o vjeri,  njihovoj pobožnosti i zadivljenosti crkvom kao mjestom gdje prebiva živi Isus, kada su je prvi puta ugledali, i kao najmlađi bl. Carlo Acutis i njegovom ljubavi prema Euharistijskom Isusu i želja okupiti i napraviti virtualnu izložbu svih euharistijskih čuda.

Nakon rada u grupama, djeca su predstavila svoje radove jedni drugima, poučavali i svjedočili o svemu što su kroz rad u grupama naučili.

Druženje je nastavljeno igrama, plesovima, ručkom i ponovno igrama sve do 14.30 kada su u kapeli sjemeništa zahvalili Bogu na zajedničkom druženju, a župni vikar don Darko Kovačević sve ih je blagoslovio.

Susret su svojim trudom, vještinama i znanjem obogatili animatori Dubrovačke biskupije, Paola, Andrea, Mihael i Josip koji su svoje vrijeme nesebično darovali kako bi djeca kroz druženje, učenje i igru mogli upoznati i uzljubiti više Isusa.